Читај ми!

Американци купили "Актавис"

Власник "Здравља" у Лесковцу, "Актавис група", продата америчкој компанији "Вотсон фармасјутикалс" за 4,25 милијарди евра.

Компанију "Актавис група", која је власник лесковачког "Здравља", купила је америчка компанија "Вотсон фармасјутикалс" за 4,25 милијарди евра.

Као резултат ове куповине, "Вотсон" ће постати трећа највећа генеричка компанија на глобалном нивоу, са очекиваним обртом капитала у 2012. години од приближно осам милијарди долара, наводи се у саопштењу.

"Актавис" је присутан у више од 40 земаља и тржишта, са више од хиљаду производа на глобалном нивоу.

Има око 300 пројеката у развојној фази, док је у 2011. години произвео више од 22 милијарде појединачних фармацеутских доза.

Широм света, "Актавис" има више од 10 хиљада запослених. У 2011. години имао је приход од око 2,5 милијарди долара.

"Актавис" је исландска приватна компанија која је пре девет година купила "Здравље".

Седиште компаније било је у Рејкјавику, али је прошле године, због економске кризе на Исланду, пресељено у Швајцарску.

Амбасада САД поздравља долазак "Вотсона"

Амбасада САД у Београду саопштила је да поздравља долазак у Србију компаније "Вотсон фармасјутикалс" из Њу Џерзија, кроз куповину фармацеутске компаније "Актавис" за око 4,25 милијарди евра.

"То означава долазак још једне америчке компаније, чиме се увећава растући број америчких компанија које препознају вредност проширивања својих активности у Србији", наводи се у саопштењу.

У ранијем заједничком саопштењу америчке компаније "Вотсон фармасјутикалс" и "Актавис групе", наводи се да ће коначним уговором о куповини приватне компаније "Актавис" који је данас склопљен "Вотсон" постати трећа највећа генеричка компанија на глобалном нивоу са очекиваним обртом капитала у 2012. години од приближно осам милијарди долара.

Додаје се да би преузимање "Актависа" требало да буде завршено у последњем тромесечју ове године. Ексклузивни финансијски саветник у том послу је америчка компанија "Мерил Линч".  

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије