Читај ми!

Грађанима по 31 акција "Телекома"

Сви грађани Србије, који имају право на бесплатне акције, добиће по 31 акцију "Телекома Србија", одлучила Влада. Почетна цена 2,27 евра по акцији. Тржишна вредност капитала "Телекома" 2,27 милијарди евра.

Влада Србије усвојила је Закључак о бесплатној подели акција "Телекома Србија", одредила тржишну вредност капитала у износу од 2,27 милијарди евра. Сви грађани, који на то имају право, добиће по 31 акцију, чија је почетна цена 2,27 евра по једној акцији.

Закључком Владе Србије запослени и бивши запослени добиће 6,94 одсто бесплатних акција "Телекома", а грађани 15 одсто од укупно једне милијарде акција.

Влада Србије задужила је "Телеком Србија" да спроведе све потребне активности како би се омогућила расподела акција и трговина њима на берзи, наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Крајем 2011. године власници "Телекома Србија" били су Влада Србије са 80 одсто и грчки ОТЕ са преосталих 20 процената, које је држава потом откупила за 380 милиона евра.

На тендеру за продају 51 одсто "Телекома", српска влада је на почетку 2011. године за тај пакет тражила минимално 1,4 милијарде евра, док је "Телеком Аустрија", као једини учесник на тендеру, понудио 950 милиона.

Аустријски понуђач није хтео да побољша понуду и Влада Србије је прогласила тендер неуспелим.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије