Читај ми!

Почетак градње технолошког парка

Полагањем камена темељца почела изградња информатичко-технолошког парка у Инђији. Вредност инвестиције индијске "Ембази групе" око 600 милиона евра.

Индијска "Ембаси група" почела је у Инђији изградњу информационо-технолошког и бизнис парка, који ће окупити предузећа у области нових технологија. Изградњом ИТ парка на површини од 25.000 квадратних метара посао ће наћи око 15.000 стручњака.

Премијер Мирко Цветковић истакао је, после полагања камена темељца, да чврсто верује да ће данашњи дан бити прекретница у развоју ИТ технологије и ново поглавље у економском развоју Србије.

Он је указао да ће у ИТ парку посао наћи 1.000 младих стручњака, а у року од 10 година 25.000 стручњака и инжењера ИТ технологије.

Цветковић је нагласио да је изградња овог парка у времену економске кризе охрабрење за Србију и доказ да је Влада водила стабилну економску политику и очувала економске потенцијале земље.

Према његовим речима, ИТ парк у Инђији има међународни значај, биће извозно оријентисан и ангажоваће млади стручан кадар, чиме у себи сажима сва опредељења ове владе.

Пројекат изградње ИТ парка укључује изградњу канцеларијског простора класе А, од укупно 25.000 квадратних метара смештених у четири пословне зграде.

Пројекат ће се састојати из више фаза, а планирано је да прва фаза буде завршена у другом кварталу идуће године.

Предвиђено је да се парк у наредних пет година прошири и до 250.000 квадратних метара пословног простора.

Вредност инвестиције је око 600 милиона евра. У првој фази реализације тог пројекта биће уложено око 40 милиона евра, најавио је председник "Ембази групе" Џиту Вирвани.

"На основу нашег искуства у Индији, убеђени смо да ће овај бизнис парк, први такве врсте у Србији, обезбедити услове у којима ће велике међународне компаније моћи да позиционирају своје центре знања, на обострану корист индустрије и локалних стручњака", рекао је Џиту Вирвани уочи почетка градње.

Вирвани је указао да завршетак целог пројекта очекује за пет година и да ће се у ИТ парку у Инђији производити информатички софтвер, а делимично и хардвер.

Полагању камена темељца присуствовали су и председник и генерални директор "Ембаси групе" Џиту Вирвани, председник Владе Војводине Бојан Пајтић, председник општине Инђија Горан Јешић и индијска амбасадорка у Србији Ненгча Ловум.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара