Читај ми!

Јавни позив за Железару "Смедерево"

Министарство финансија објавило јавни позив за избор стратешког партнера за Железару "Смедерево". Рок за достављање понуда 4. мај.

На основу закључка Владе Србије, Министарство финансија објавило је јавни позив за избор стратешког партнера за Железару "Смедерево", а рок за достављање коначних обавезујућих понуда истиче 4. маја.

Детаљне информације у вези са трансакцијом, могућношћу упознавања са пословањем компаније и посетама компанији могу се наћи у Инструкцијама за понуђаче, која ће бити доступна свим учесницима након потписивања уговора о чувању поверљивих података и уплате накнаде за трансакциону документацију од 10.000 евра.

Пријаве за учешће и откуп трансакционе документације могу се доставити најкасније до 27. априла до 16 часова, а рок за достављање коначних обавезујућих понуда за избор стратешког партнера је 4. мај до 16 часова.

Право на подношење понуде имају заинтересовани учесници који се баве експлоатацијом руда метала или других руда или производњом сировог гвожђа, кокса, челика или феролегура.

Понуде могу подносити правна лица која су у 2011. години, на консолидованом или неконсолидованом нивоу, остварила пословни приход од најмање милијарду евра или да вредност пословне имовине према финансијским извештајима на дан 31. децембра 2011. износи најмање 1,5 милијарди евра.

Право да подносе понуде имају компаније које су уплатиле депозит или обезбедиле гаранцију за озбиљност понуде и доставе сву неопходну документацију предвиђену трансакционом документацијом.

Ако је заинтересовани понуђач конзорцијум, неопходно је да кумулативно испуњава услов да су сви чланови конзорцијума закључили писани уговор о конзорцијуму и оверили га код суда и да је уговором о конзорцијуму утврђено да сваки од чланова преузима неограничену солидарну одговорност за обавезе које проистичу из јавног позива или су у вези са јавним позивом и да је бар један члан конзорцијума откупио трансакциону документацију.

Понуде поднете у складу са трансакционом документацијом морају да садрже бизнис план за компанију, са обавезним програмом улагања за период од пет година од дана закључења трансакције.

Приликом подношења понуде, заинтересована компанија треба да уплати депозит или достави гаранцију за озбиљност понуде, у износу од милион евра, наведено је у јавном позиву.

Крајем јануара, Влада Србије је за један долар купила Железару "Смедерево" од америчке команије "Ју-Ес Стил" која је, после осам година рада у Србији, одлучила да се повуче због лоших пословних резултата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара