Читај ми!

Турци граде фабрику у Дољевцу?

Турска компанија "Борал алуминијум" требало би да у Дољевцу изгради производни погон вредан 55 милиона евра, рекла Верица Калановић. Потпредседница Владе каже да ће у фабрици бити запослено 300 радника.

Потпредседница Владе Србије Верица Калановић уручила је у Дољевцу уговор о подршци инвестицијама турској компанији "Борал алуминијум" која ће у том граду инвестирати 55 милиона евра и запослити 300 радника.

За то је кроз Програм финансијске подршке издвојено девет милиона евра, саопштено је из кабинета потпредседнице Владе.

"У овако тешким временима, право охрабрење за Дољевац и цео Нишавски округ је то што је једна овако реномирана компанија из металуршког сектора одлучила да инвестира у Дољевцу, као једној од најнеразвијенијих општина у Србији", рекла је Калановићева, после потписивања уговора.

Према њеним речима данас су се створили услови да 300 Дољевчана има сигуран посао и плате, а 300 породица из тог места и околине имаће извесну будућност, сигурност и људско достојанство.

Потпредседница Владе је подсетила да је у Дољевцу 19. јануара ове године потписан Меморандум о инвестицијама са турском компанијом "Борал", а данас, после нешто више од три месеца, уручени су уговори за почетак инвестиције вредне 55 милиона евра.

Калановићева је оценила да и ова инвестиција показује да је Програм подстицаја директним инвестицијама најбоља системска мера против незапослености.

"То је мера која је у последњих пет година од када се примењује створила услове за привлачење више од 200 инвестиција и отварање 33.000 нових радних места", рекла је Калановићева и додала да наредна влада треба не само да настави да спроводи ову меру, већ и да је појача.

Инвестиционим пројектом предвиђено је да компанија "Борал Алуминијум" изгради производне погоне од 40.000 квадратних метара за прераду алуминујама, да производи алумијумска врата и бочне панеле за камионске приколице и челичне калупе за истискивање алуминијума.

Компанија "Борал алуминијум" је турска компанија из металуршког сектора која представља једну од водећих компанија за екструзију алуминујума у Турској. Углавном извози у земље Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије