Читај ми!

Продор "Фијата" у Кину

Продаја аутомобила које "Фијат" производи у Кини, креће на јесен. У првој фази биће понуђено 170.000 седана "вијађо", каже први човек "Фијата" Серђо Маркионе. Циљ торинске компаније - два одсто кинеског тржишта аутомобила.

Италијански "Фијат" и кинеска група "Гуангџоу аутомобили" почеће да продају прво возило произведено у заједничком предузећу у Кини у другој половини 2012, које се монтира у фабрици капацитета израде до 170.000 комада годишње, изјавио је извршни директор "Фијата" Серђо Маркионе.

"То ће бити прва фаза", навео је недавно Маркионе на годишњем састанку акционара "Фијата" у Торину, одговарајући на питање колико ће возила бити израђено у сарадњи са кинеском компанијом.

Са седиштем у кинеском граду Гуангџоу, фабрика може да повећа капацитете на више од 300.000 возила годишње, с минималним улагањима, рекао је Маркионе.

Аутомобил ће се израђивати под називом "вијађо". Реч је о седану, у сегменту средњих возила за кинеско тржиште, које расте по најбржој стопи раста на свету.

Компанија "Фијат" и "Гуангџоу аутомобили" ће објавити фотографије новог возила крајем наредне седмице, уочи сајма у Пекингу, где ће бити представљен нов аутобомил, према тврдњи извора блиских компанијама.

"Фијат" и "Гуангџоу" неће продавати нови аутомобил само у Кини, већ ће га извозити у неке европске земље, пренела је агенција Дау џонс.

Што се кинеске продаје тиче, "Фијат" и "Крајслер" заостају за осталим произвођачима на том тржишту, са продајом која прелази нешто преко 20.000 возила годишње.

"Фијат" извози у Кину градски аутомобил "фијат 500", хеџбек са петоро врата "браво" и спортско-теренско возило "фримонт", а "Крајслер" нуди углавном робну марку "џип".

"Фијат" је успео да повећа дилерску мрежу у Кини са 40 на око 100. Циљ "Фијата" и "Крајслера" је да достигну укупну испоруку од око 300.000 возила до 2014. године, што чини два одсто укупног кинеског тржишта аутомобила.

Маркионе је најавио да је наредни корак "Фијата" у Кини бити да развије бренд "џип", који сада послује у оквиру "Крајслера".

Азија је регион према коме се "Фијат" све више шири због снажног привредног раста. Италијанска компанија такође има заједничко предузеће са индијским конгломератом "Тата мотори", а Маркионе је рекао да је заинтересован за проналазак још једног партнера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије