Читај ми!

Нове инвестиције у Пироту

Уговор о проширењу производње и запошљавању 50 нових радника у компанији "Тигар Тајерс" у Пироту уручила потпредседница Владе Србије Верица Калановић. Ово је још један доказ да је Програм за привлачење инвестиција добар и да даје конкретне резултате, истакла Калановићева.

Потпредседница Владе за привредни и регионални развој Верица Калановић уручила је у Пироту Уговор о проширењу инвестиција и запошљавању 50 нових радника у компанији "Тигар Тајерс".

"Ово је још један доказ да је Програм за привлачење инвестиција добар и да даје конкретне резултате. Данашњи резултат програма у Пироту је отварање педесет нових радних места, инвестиција вредна 3 милиона и 770 хиљада евра, већа производња и освајање нових тржишта", рекла је Калановићева после уручења уговора директору компаније "Тигар Тајерс" Бруну Масону.

Према мишљењу потпредседнице Владе, Програм привлачења инвестиција један је од најбољих програма чији је циљ борба против незапослености, а ова инвестиција изузетно је значајна за Пирот.

Компанија "Тигар Тајерс" је у складу са Програмом привлачења директних инвестиција добила бесповратна средства за пројекат укупне инвестицоне вредности 3 милиона и 770 хиљада евра.

Тиме ће та компанија повећати обим производње за додатних 500 хиљада гума за скутере и моторе у производном погону у Пироту.

За тај инвестициони пројекат одобрено им је 200.000 евра за запошљавање 50 нових радника.

Компанија "Тигар Тајерс" тренутно запошљава око 2.000 радника. Прошле године произведено је 6.5 милиона гума, док се у овој години планира производња осам милиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво