Читај ми!

Држава плаћа премије осигурања

За субвенционисане кредите намењене сточарству држава ће плаћати пуну премију осигурања. Обезбеђено је 400 милиона динара, рекао министар Душан Петровић после потписивања уговора са шест осигуравајућих кућа.

Држава ће плаћати пуну премију осигурања за субвенционисане кредите намењене сточарству, рекао је министар пољопривреде и трговине Душан Петровић.

"Буџет ће субвенционисати 100 одато премије осигурања пољопривредним произвођачима који узму кредите за сточарство, а за те намене и субвенционисање камата за аграрне кредите обезбеђено је 400 милиона динара", рекао је Петровиоћ, после потписивања уговора о субвенционисању премије осигурања са шест осигуравајућих кућа.

Уговоре о сарадњи са Министарством пољопривреде и трговине потписали су Дунав осигурање, ДДОР Нови Сад, "Делта ђенерали", "Миленијум осигурање", "Таково осигурање" и "Глобус осигурање". 

Петровић каже да се тим уговорима подржава спровођење уредбе о подстицају пољопривредне производње у 2012. години кроз субвенционисање дела камате за аграрне кредите.

Министарство пољопривреде је са 11 банака потписало уговоре о субвенционисању кредита за пољопривредну производњу у овој години који омогућавају фиксну каматну стопу од шест одсто годишње за динарске кредите до три године, уз једну годину почека.

Петровић је рекао да је осигурање премије неопходан услова да би се реализовали банкарски кредити намењени за куповину и тов стоке. 

Министар пољопривреде је подсетио да је прошле године Србија извезла више од 1,5 милиона тона кукуруза, а 2010. године два милиона тона, истичући да је "веома важно да велики род житарица буде претворен у месо и млеко, како би прерађивачка индустрија користећи квалитетне сириовине повећала извоз". 

Представници осигуравајућих кућа изразили су задовољство што учествују у оваквом програму Владе Србије и оценили да на тај начин показују како могу да буду корисне за пољопривредну производњу и оне који у аграру желе да остваре профит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се