Читај ми!

Отворен Сајам камиона

Јубиларни 50. међународни салон привредних возила и пратеће опреме отворио на Београдском сајму министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић отворио је 50. међународни салон привредних возила и пратеће опреме на Београдском сајму.

На салону, који ће трајати до 31. марта, учествује 155 излагача из 20 земаља, рекао је Ћирић и додао да је то највећи сајам тог типа у овом делу Европе.

Министар је рекао да се у многим земљама због економске кризе отказују сајмови привредних возила и да њега радује чињеница што је Србија ове године успела да оранизује Беотрак 2012. године у коме учествују светски реномирани и домаћи произвођачи, попут ФАП-а из Прибоја, Необуса из Новог Сада, Застава камиона и други.

Ћирић је рекао да одржавање тог сајма показује и колики значај има српско тржиште у тој области и подсетио да је Влада Србије и за ову годину обезбедила субвенције произвођачаима аутобуса, камиона и грађевинксих машина како би се очувала та индустрија и радна места.

Министар је изразио очекивање да ће на сајму бити успостављени и нови пословни контакти и склопљени нови пословни аранжмани.

Ове године на сајму ће се први пут наћи и домаћи ФАП из Прибоја и фабрика камиона из Крагујевца, а због проблема са завршавањем изложбених примерака неће бити домаћег произвођача аутобуса Икарбус-а.

Домаћа корпорација ФАП промовисаће камионе ФАП 1318 БК/32, ФАП 1824/38 и ФАП 2640 БКМ/32, као и нови градски средњоподни аутобус.

Први пут ће се представити и водећи европски произвођач иновативних аутобуса Соларис бус чији тролејбуси, трамваји и електрични аутобуси омогућавају јавни транспорт без емисије штетних гасова.

Застава камиони ће изложити возило Њу Турбо Ривал у сегменту до пет тона укупне масе и возило Еурозета - кипер укупне масе 8,2 тоне.

Најуспешнијим излагачима јубиларног међународног салона привредних возила биће уручена традиционална признања Гранд При у категорији возила и пратећих делова и опреме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се