Читај ми!

Петровић у Аустрији

Постоји много могућности за сарадњу Аустрије и Србије, сложили се аустријски и српски министри пољопривреде Николаус Берлаковић и Душан Петровић. Важно је да се Србија приближава ЕУ и честитамо на добијеном статусу кандидата, додао Берлаковић.

Аустријски министар пољопривреде, шумарства, животне средине и водопривреде Николаус Берлаковић рекао је, после разговора са српским колегом Душаном Петровићем у Бечу, да ће Аустрија наставити да подржава Србију на њеном путу у ЕУ.

"Видимо много могућности за сарадњу са Србијом, и за тешњу сарадњу у будућности. Важно је да се Србија приближава ЕУ и честитамо на добијеном статусу кандидата", истакао је Берлаковић.

Министар Берлаковић је навео да је Аустрија веома заинтересована за сарадњу са Србијом, додајући да ће учешће на Сајму у Новом Саду, од 12. до 18. маја, интензивирати сарадњу.

Аустрији је, према његовим речима, јако важно да производи храну високог квалитета и иде у смеру еколошке пољопривреде. Исто тако, додао је Берлаковић, битна је и биоенергија, и Аустрија је заинтересована да такву енергију производи на свом тлу.

Министар Петровић је рекао за Танјуг да је освајање статуса кандидата за чланство у ЕУ још једном потврдило Србију као место где су инвеститори добродошли, а прилике које владају у Аустрији показују велико интересовање за инвестирање у нашу земљу.

''Велике су могућности да у производњи хране Србија и Аустрија значајно унапреде економску сарадњу'', рекао је Петровић после састанка са аустријским колегом Николаусом Берлаковићем.

Подсетивши да је спољнотрговинска размена две земље у порасту и да је лане српски извоз повећан за 60 милиона долара, Петровић је нагласио да Србија има шансу да се као произвођач хране веома озбиљно наметне аустријском тржишту док постоје велике могућности за заједничку сарадњу у трећим земљама.

Петровић је истакао да је главна тема разговора у Бечу било учешће Аустрије као земље партнера и компанија из те државе на великом пољопривредном сајму који ће бити у мају одржан у Новом Саду.

Према његовим речима, сарадња са Аустријом у аграру је велика шанса за мала и за средња предузећа из Србије која у преради хране као произвођачи у прехрамбеној индустрији могу да остваре велики напредак.

"У Бечу смо имали веома садржајан и добар састанак и очекујем да резултате свега тога видимо већ средином маја на нашем великом Новосадском сајму", поручио је министар Петровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво