Читај ми!

Неразвијене општине ''скривено благо''

Велики број неразвијених општина у Србији право је благо за инвеститоре, каже министар без портфеља Сујелман Угљанин. Минималним улагањима можемо од Србије да створимо јак агро-индустријски комплекс, истиче Угљанин.

Министар без портфеља у Влади Србије Сујелман Угљанин оценио је у Врању да је велики број неразвијених општина у Србији право "скривено благо" за инвеститоре.

"У Србији има доста наразвијених општина, а баш те општине су право скривено благо у којима се, минималним улагањима, може постићи да нам земља сутра буде јак агро-индустријски комплекс", рекао је министар Угљанин у разговору са председницима општина Пчињског округа.

Боравећи на југу Србије у својству руководиоца Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја, Угљанин је истакао да као земља морамо код ЕУ искористити статус кандидата и пуним капацитетима приступити разним предприступниим фондовима.

"Необично је важно да као земља искористимо статус кандидата који смо добили од Европске уније, да на време припремимо потребно пројектну документацију и конкуришемо пуним капацитетима код разних фондова", рекао је министар Угљанин.

Председницима општина Пчињског округа, Угљанин је сугерисао да се, без обзира на изборе, пожури да се таквим пројектима конкурише и код наших министарстава.

Градоначелник Врања Мирољуб Стојчић истакао је после разговора са Угљанином да је његов боравак у Врању био користан и због тога што се разговарало о конкретним пројектима и њиховим шансама да се за њих обезбеде средства.

"Са министром Угљанином 'измерили' смо значај и тежину два наша капитална пројекта. Први је о уређења Индустријске зоне, а други изградња постројења за прераду отпадних вода", рекао је Стојчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво