Читај ми!

Важни инвеститори, али и радници

Држава спремна да подржи фабрику кабловских аутосклопова "Леони" у проширењу производње, са намером да Прокупље добије још једну нову фабрику, рекла потредседница Владе Верица Калановић. Важни су инвеститори, али је важан и положај радника, истакла је Калановићева.

Потпредседница Владе Србије за привредни и регионални развој Верица Калановић каже да је држава спремна да подржи фабрику кабловских аутосклопова "Леони" у проширењу производње, са намером да Прокупље добије још једну нову фабрику.

Калановићева је рекла и да је Србији важан сваки инвеститор и повећање извоза, али и да је важан и сваки човек, додајући да је са руководством разговарала о положају радника у фабрици.

"Намера нам је да 'Леони' буде још већи у односу на оно што је до сада инвестирао, а реч је о савременој и модерној фабрици и инвестицији вредној 15 милиона евра", рекла је Калановићева новинарима после обиласка производње у тој фабрици коју је отворио тај немачки произвођач.

Калановићева је упознала руководство са новим правилником Владе, који предвиђа да, када држава подржава инвеститоре, плата радника у производњи мора бити за 20 одсто већа од минималне.

Тај правилник није донет само због фабрике "Леони" него због свих инвеститора и он важи за све, истакла је Калановићева.

На питање новинара о висини плата у фабрици потпредседница Владе је одговорила да се није упуштала у то, али да је руководству предочила нове услове за државне подстицаје и одредбе правилника који се морају поштовати.

Директор фабрике "Леони" у Прокупљу Ролф Рејдингер рекао је да је са Калановићевом имао садржајан састанак и да ће разговори бити настављени најављујући да ће фабрика од садашњих 1.800 радника повећати број до краја године на 2.000 радника.

Рејдингер је рекао да су они до сада радили као подизвођачи за другу компанију и да ће тек за ову годину моћи да искажу укупну вредност промета самостално.

Према његовим речима, производња је у односу на јуни месец прошле године повећана за 20 до 30 одсто.

Фабика "Леони" отворена је августа 2009. године, а држава је субвенционисала свако радно место са по 5.000 евра и издвојила субвенције за укупно 1.300 радника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара