Читај ми!

Бег са ивице провалије

Знаци опоравка у еврозони радују, и по свему судећи, избегнута је катастрофа, каже директорка ММФ-а Кристина Лагард. Глобални опоравак биће маратон, а не спринт, оцењује директорка Фонда.

Прогноза за светску привреду је боља него што је била, али још постоје велики ризици, каже директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард. Глобални опоравак, према њеној оцени, биће маратон, а не спринт.

Грчки дуг је реструктуриран и то без значајнијих трзавица. Знаци опоравка радују, и по свему судећи избегнута је катастрофа, посебно у Европи.

"Померили смо се са ивице провалије и имамо разлога да будемо оптимисти. Међутим то не сме да нас успава и одведе у лажан осећај сигурности", упозорава Кристин Лаград, директорка ММФ-а.

Лагардова каже да главни ризици остају високи јавни дугови, спорији привредни раст у развијеним земљама и поскупљење нафте.

Ако свет жели стабилину економску ситуацију треба хитно да се позабави проблемом све веће незапослености младих, а земље морају да наставе са фискалним мерама, наводи директорка Фонда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се