Читај ми!

"Делта" платила порез за "Макси"

Компанија "Делта" уплатила порез од 2,63 милијарде динара у буџет Србије, на основу продаје ланца "Макси" у Србији. Ланац је прошле године продат белгијској компанији "Делез" за 932,5 милиона евра.

Компанија "Делта Холдинг" уплатила је у буџет Републике Србије порез на капиталну добит у вредности од 2,63 милијарде динара, саопштила је компанија.

Порез је уплаћен на основу прошлогодишње продаје ланца "Макси" у Србији белгијској компанији "Делез" за 932,5 милиона евра.

"Компанија Делта Холдинг измирила је пореске обавезе по основу продаје компаније Делта Макси у складу са важећим законским прописима Републике Србије. По овом основу, компанија Делта Капитал, на коју је пренет удео у привредном друштву "Делта Макси", уплатила је јуче у буџет Србије порез на капиталну добит у износу од 2,63 милијарде динара", изјавила је потпредседница за корпоративне комуникације "Делта Холдинга" Јелена Крстовић.

Компанија "Делта Макси" налазила се у власништву компаније "Хемслејд" са Кипра која није порески обвезник Републике Србије.

Одлуком "Делта Холдинга", формирано је правно лице "Делта Капитал" са седиштем у Београду и тако је створен правни основ да наведени порез буде плаћен у Србији, рекла је Крстовићева у саопштењу које је "Делта Холдинг" доставио Танјугу.

Компанија "Делез" постала је нови власник 100 одсто београдског трговинског ланца "Делта Макси", потписивањем уговора 3. марта 2011, а у цену од 932,5 милиона евра укључена су и нето дуговања "Максија" од 300 милиона евра према добављачима.

У тренутку продаје, ланац "Делта Макси" имао је око 450 малопродајних објеката - од Србије, преко Босне и Херцеговине, Црне Горе, Бугарске и Албаније, до седам дистрибутивних центара "Делта Макси".

"Делез" је ушао у посао, један од вероватно уноснијих у Србији, а та компанија преузела је све дугове и обавезе "Делта Максија".

"Делез" поседује ланац од 2.800 малопродајних објеката у шест земаља на три континента и у 2010. остварила је приход од 20,8 милијарди евра са 137.000 запослених.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара