Читај ми!

Србија очекује нове инвестиције

Надам се да ће у наредне две године још један велики светски произвођач аутомобила доћи у Србију, рекао председник Борис Тадић за амерички "Волстрит џорнал".

Председик Србије Борис Тадић изјавио је да се нада да ће у наредне две године још један велики светски произвођач аутомобила доћи у Србију, додавши да би заједничко улагање са "Фијатом" и производња новог модела "фијат 500Л" требало да помогне у довођењу страних инвеститора.

Тадић је у разговору за амерички лист Волстрит џорнал рекао да очекује да Србија почне преговоре о чланству у Европској унији до краја ове године, пошто је добила статус кандидата почетком овог месеца.

"Али, никад се не зна. На ЕУ је да одлучи", додао је председник Србије. Њујоршки дневник наводи да је краћи интервју са Тадићем направљен током промоције новог "Фијатовог" модела на престижном Салону аутомобила у Женеви.

У тексту се истиче успех који је Србија постигла довођењем "Фијата" у Крагујевац, уз оцену да је Србија на тај начин постала индустријско средиште на Балкану.

Лист наводи да ће производња "фијата 500Л" почети у мају и да би до последњег тромесечја 2012. године аутомобил требало да се нађе на европском тржишту.

Предвиђено је да следеће године почне извоз и у Сједињене Америчке Државе, наводи Волстрит џорнал.

Њујоршки дневник пише да фабрика у Крагујевцу има капацитет да произведе 200.000 возила годишње и да би тај број касније могао да достигне 300.000 аутомобила.

Волстрит џорнал наводи да постоји тренд међу произвођачима аутомобила да отварају постројења у државама које нуде јефтинију радну снагу, пореске олакшице и субвенције, што све смањује трошкове производње.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара