Читај ми!

И Британија у "Северном току"?

Компанија "Гаспром" саопштио да би Британија могла да се придружи "Северном току", јер се смањују резерве гаса у Северном мору. Разговори су у току.

Руски енергетски гигант "Гаспром" саопштио је да води прелиминарне преговоре о прикључењу Британије на гасовод "Северни ток", који би јој омогућио да надокнади домаћу производњу, будући да се резерве гаса у Северном мору смањују.

"Ти разговори су у току", изјавио је портпарол "Гаспрома", додајући да не може да изнесе друге детаље у овако раној фази преговора, преноси Ројтерс.

"Гаспром" је у новембру 2011. покренуо прву етапу радова на гасоводу "Северни ток", који пролази испод Балтичког мора до немачког града Лубмина.

Капацитет гасовода требало би да буде удвостручен на 55 милијарди кубних метара гаса годишње, када касније ове године буде изграђена линија паралелна садашњој.

Руска енергетска компанија је предложила ширење "Северног тока" да би смањила транспорт гаса кроз суседну Украјину, након неуспешних преговора о заједничкој контроли украјинских транзитних линија.

Већ дуго трају тензије између "Гаспрома" и Украјине око цена гаса и транспорта у Европу.

Директно учешће Британије у "Северном току" донело би значајне нове инвестиције у инфраструктуру.

Руска компанија се нада да ће до 2015. учествовати у британском увозу гаса са десет одсто, у односу на садашњих пет одсто, рекао је у фебруару за Ројтерс шеф извозног сектора "Гаспрома" Александар Медведев.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара