Читај ми!

Нови погон "Граха" у Баточини

У Баточини отворена друга фабрика за производњу аутомобилских делова за водеће светске марке. За отварање 400 нових радних места, "Грах аутомотив" кроз програм СИЕПЕ за привлачење инвестиција, од Србије добио 4.000 евра подстицаја по радном месту.

Словеначка компанија за производњу аутомобилских делова "Грах Аутомотив" отворила је, у присуству потпредседнице владе Србије Верице Калановић, нову халу у Баточини у којој ће бити покренута нова производна линија са додатних 400 радника.

Нова хала се простире на 4.500 метара квадратних, у којој је инсталирана нова опрема високе технологије.

Обилазећи нови погон у Баточини, потпредседница Владе Верица Калоновић рекла је да је Србија постала центар аутомобилске индустрије у овом делу Европе, а да овакве инвестиције доприносе остваривању циљева Владе - запошљавању и повећању извоза.

Та компанија већ послује у Србији, а за отварање нових 400 радних места у Баточини и улагање од 11,2 милиона евра добила је укупно 1,6 милиона евра подстицаја кроз Програм подршке директним инвестицијама, односно 4.000 евра по новоотвореном радном месту.

"Грах Аутомотив" већ поседује у Баточини једну фабрику површине 2.500 метара квадратних и највећи део својих производа извози углавном у државе ЕУ.

Због повећања обима посла, компанија се одлучила за нову инвестицију, такође, у општини Баточина, чиме би се проширили постојећи капацитети и омогућило још боље позиционирање на пољу добављача ауто-делова.

"Грах Аутомотив" из сектора аутомобилске индустрије бави се производњом кабловских сетова за ретровизоре, огледала и унутрашња светла за аутомобиле по најсавременијој технологији за ову врсту индустрије.

Ова компанија је стекла углед међу познатим светским произвођачима, као што су Ауди, Мерцедес, Форд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво