Читај ми!

Перспектива за младе

Отворен оперативни и информативни центар америчке компаније НЦР, у коме ће се запослити 300 младих стручњака. На отварању, председник Борис Тадић изјавио да Србија после непремостивих проблема које је искусила деведесетих година сада отвара перспективу својим људима.

У Београду је отворен оперативни и информативни центар америчке компаније НЦР, у коме ће посао наћи 300 високообразованих људи из Србије. Вредност инвестиције је 3,5 милиона евра.

Председник Србије Борис Тадић је на отварању рекао да Србија после непремостивих проблема које је искусила деведесетих година сада отвара перспективу својим људима и додао да разлози због којих је америчка компанија НЦР дошла у Србију представљају управо оне речи које жели да чује сваки грађанин Србије.

"Господин Мекроски (потпредседник корпорације НЦР) рекао је да је НЦР дошао у Србију због њених људи, њихових знања, способности, знања језика. То су управо оне речи које жели да чује сваки грађанин Србије. Оне подижу самоупопуздање, а оно је исто тако важно као радна места", рекао је Тадић на отварању те компаније.

Истичући да радно место представља највећи задатак читавог света, Тадић је рекао да се Србија данас бори за егзистенцију сваког грађанина, и то у најтежим околностима у последњих сто година.

"И радно место је стратешки циљ као што су и друге ствари стратешки циљеви – одбрана територијалног интегритета и европске интеграције. Од тога нећемо одустати", поручио је Тадић.

Према његовим речима, суштина је управо у неодустајању.

"Суштина је не одустати, већ променити код у мишљењу и увек изнова пробати", рекао је председник Србије и додао да Србија управо то и ради по питању радних места, и по питању територијалног интегритета, и по питању европских интеграција.

Он је захвалио америчкој компанији што је изабрала Србију за место рада и нагласио да је уверен да ће српски радници "делом доказати да је избор био добар".

Тадић је изразио наду да ће компанија у будућности моћи да пронађе разлоге и интерес и да производи у Србији.

"И ви из владе сте добро обавили посао. То смо и очекивали од вас, а запосленима желим сву срећу у раду и да очувате углед Србије у овој српско-америчкој компанији", навео је Тадић.

Отварању компаније присуствовали су потпредседник компаније НЦР за Европу Џеф Мекроски, амбасадорка САД у Србији Мери Ворлик, министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић и државни секретар у Министарству финансија Душан Никезић.

Министар економије и регионалног развоја Србије Небојша Ћирић рекао је да ће центар НЦР у Београду пружати услуге корисницима из великог дела Европе и северне Африке.

Он је позвао представнике америчке компаније да буду амбасадори Србије јер нема бољег промотера од онога ко се лично увери у поредности одређеног тржишта. Долазак НЦР-а у Србију је, према речима Ћирића, велики успех јер је, после дужег времена Србија успела да привуче компанију која пружа услуге из области високих технологија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво