Читај ми!

Одложена помоћ Грчкој

Министри финансија eврозоне одложили одлуку о другом пакету помоћи за спас Грчке, пошто Атина није испунила услове које су захтевали кредитори. Грчкој је помоћ потребена, како би избегла банкрот идућег месеца.

Грчки лидери нису урадили домаћи задатак, поручују европски партнери, који су одлуку о новој помоћи Грчкој, од 130 милијарди евра одложили за понедељак.

Грчки министар финансија у Бриселу треба да предочи план о додатном смањењу буџетских издатака за 325 милиона евра. Евангелос Венизелос треба да предочи и писмено обећање политичара да ће спровести строге мере штедње, које захтева Европска унија.

"Све захтеве Европске уније ставили смо у нови економски програм. Неке мере још нису примењене, али верујем да ћемо ускоро бити спремни", каже министар саобраћаја Грчке Макис Воридис.

Европа од Атине тражи и структурне реформе како би се грчки дуг смањио, са 160 одсто бруто домаћег производа на 120 одсто 2020. године.

"Фокус не сме да буде само на буџетским резовима, већ на привредном расту и јачању конкурентности. Само свеобухватне реформе могу да помогну Грцима", каже немачки министар економије Филип Реслер.

Грчкој је неопходна финансијска помоћ од 230 милијарди евра, од тога 130 милијарди нових зајмова и 100 милијарди евра отписа дуга, који је у власништву приватних кредитора, како би избегла неконтролисани банкрот због немогућности да 20. марта отплати дуг од 14,5 милијарди евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара