Читај ми!

Московски сајам хране

На највећем сајму хране и пића у Москви дванаест српских компанија представиће своје производе са циљем да повећају пласман на руско, али и на друга тржишта.

У Москви је отворен највећи сајам хране и пића у Русији и Источној Европи, на којем учествује око 2.200 компанија из целог света. Међу њима су и фирме из Србије, а циљ учешћа на овој манифестацији је проналажење нових партнера и повећање пласмана српских производа, пре свега на руско, али и на друга тржишта.

На заједничком штанду од око 100 квадрата, што је у поређењу са другим земљама релативно мало, 12 компанија из Србије нуди посетиоцима свој ајвар, џем, ракију, слаткише, замрзнуто воће и поврће.

Божо Цицмил, из Промонт групе, каже да иако још увек не сарађује са Русима, његова очекивања су велика јер ће понудити квалитетну ракију, а "руско тржиште је добро и очекује се добар пласман".

"Учествовали смо и прошле године на овом сајму, за сада сарађујемо са западноевропским земљама са супермаркетима и индустријом, очекујемо од сајма и сарадњу са руским тржиштем", истакла је Милена Цветић, из Мастер фрига.

У Привредној комори Србије, кажу да шансу за повећање извоза српске компаније имају и да се ради на отклањању још неких административних проблема. Пре свега на међусобном признавању фитосанитарних уверења, о чему је било речи и на састанку председника српске и руске коморе.

"На овај сајам долазим са великим задовољством, јер се овде извози највећи степн финализације и производи се са највећим степеном финализације", каже Милош Бугарин, председник Привредне коморе Србије,

Он је додао да сви који дођу на сајам имају највећи степен додате вредности као и своју тражњу и могућност да се лепо позиционирају.

Уколико се у наредних неколио дана буду добро представили, могли би и да договоре пласман своје робе на руско тржиште.

Шансе су велике, јер овај сајам сваке године посети више од 60.000 људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара