Читај ми!

Руски гас пуном паром ка Европи

"Гаспром" је у условима јаке зиме повећао испоруке гаса до максималних могућности, не само у европске земље, већ и у чланице Заједнице независних држава, Белорусију и Украјину, саопштила је руска компанија.

Заменик председника Управног одбора компаније "Гаспром" и генерални директор фирме "Гаспром експорт" Александар Медведев изјавио је да је "Гаспром" максимално повећао своју испоруку гаса европским земљама.

Медведев је то рекао реагујући на медијске спекулације о наводном смањењу испоруке руског гаса Европи.

"Током хладних зимских дана у Русији и Европи, 'Гаспром' је максимално повећао своју испоруку, не само европским земљама већ и чланицама Заједнице независних држава, тачније Белорусији и Украјини", навео је Медведев.

Према његовим речима, тренутна испорука Европи износи 180 милијарди кубних метара на годишњем нивоу, у поређењу са 150 милијарди кубних метара 2011. године.

Медведев је додао да у међувремену, Украјина, која контролише гасовод ка Европи, дневно узима 60 милијарди кубних метара на годишњем нивоу, што представља количину која је знатно већа од уговорене.

"Истовремено, повећали смо испоруке гаса из наших подземних складишта. Извлачење нашег гаса из складишта у Европи ове недеље увећано је готово четири пута", истакао је Медведев.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво