Читај ми!

Нема повећања цене гаса

Тренутно ништа не може довести до промена цена гаса до краја грејне сезоне, а евентуално смањење испорука гаса не би требало да се осети на српском тржишту, рекао директор "Србијагаса" Душан Бајатовић.

Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић рекао  је да евентуално смањење испорука гаса не би требало да се осети на српском тржишту и да тренутно ништа не може довести до промена цена гаса до краја грејне сезоне.

"Спекулације око смањења испоруке гаса за око 20 одсто не би требало да се осете на српском тржишту, јер имамо резерве у Банатском двору, имамо извесне количине ускладиштене у Мађарској, и то омогућава да у потпуности искомпензујемо све потребе тржишта", изјавио је Танугу Бајатовић.

Према његовим речима, у овом моменту Србија користи историјску количину гаса на дневном нивоу од око 16 милиона кубних метара.

"Све фабрике, сва домаћинства, све топлане имају онолико гаса колико им треба, а имају и одређене резерве мазута уколико им баш буде требало, јер је сада јако тешка ситуација, али мислим да једноставно у овом моменту за то неће бити потребе", оценио је Бајатовић.

Он је поновио да цена гаса из јавног снабдевања неће бити мењана до краја грејне сезоне без обзира на, како је рекао, финансијске тешкоће којима је у овом моменту "Србијагас" изложен.

"Наши потрошачи, грађани, даљински системи грејања и највећи део мале и средње привреде могу да рачунају на стабилну грејну сезону практично до лета ове године", нагласио је директор Србијагаса.

Бајатовић је рекао да се на овај начин показују вредности складишта, као и да ће "сутра са јужним током бити приказана вредност деверсификације снабдевања гасом, када нам буде доступно више праваца снабдевања".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво