Читај ми!

Зајам за нова радна места

Србија је од Европске инвестиционе банке добила другу траншу четвртог Апекс зајма за мала и средња предузећа у износу од 100 милиона евра, саопштила је НБС. Зајмом су обезбеђена додатна средстава под повољним условима за финансирање привредног развоја и запошљавања.

Финансијски уговор у износу од 100 милиона евра о реализацији друге транше четвртог Апекс зајма Европске инвестиционе банке од 250 милиона евра за мала и средња предузећа и предузећа средње тржишне капитализације потписан је између Европске инвестиционе банке као зајмодавца, Републике Србије као зајмопримца и Народне банке Србије као агента.

Овим зајмом додатна средстава биће расположива под повољним условима за финансирање привредног развоја и кредитирање малих и средњих предузећа и предузећа средње тржишне капитализације (од 250 до 3.000 запослених), што ће допринети привредном расту у условима финансијске кризе и отварању нових радних места у земљи, саопштила је Народна банка Србије.

На тај начин пружа се подршка извозно оријентисаним предузећима, аутомобилској индустрији, медијима, као и приоритетним пројектима, а средства се одобравају с рочношћу до седам година, периодом почека до две године, уз променљиву или фиксну каматну стопу у зависности од избора крајњих корисника.

Средства друге транше зајма реализоваће се преко посредничких финансијских институција које одабере Европска инвестициона банка, с којима ће Народна банка Србије као агент Републике Србије закључити финансијске уговоре.

Од средине 2002. године Европска инвестициона банка одобрила је Републици Србији укупно 565 милиона евра путем четири Апекс зајма, од којих су три у износу од 315 милиона евра у потпуности реализована кроз 462 кредита. Захваљујући тим средствима отворено је 3.811 нових радних места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара