Читај ми!

"Беко" на распродаји

Продаје се имовина конфекције "Беко". После неколико неуспешних понуда, на продају поново четири фабрике, елитна продавница и пословни простор у центру Београда, као и одмаралиште у Белановици.

Београдска конфекција "Беко", која се налази у стечају, огласила је продају покретне и непокретне имовине јавним прикупљањем понуда, које купци треба да доставе најкасније до 24. фебруара ове године.

На продају се нуди продавница у Кнез Михаиловој улици површине 2,746,77 квадрата чија процењена вредност износи 16,79 милиона евра, као и пословни простор у Цара Душана од 795,30 квадрата, чија је процењена вредност 1,98 милиона евра.

Одмаралиште у Белановици се, такође, нуди на продају, а процењена вредност тог објекта је 322.100 евра, затим фабрика у Лазаревцу од 3.893 квадрата (1,68 милиона евра), фабрика у Свилајнцу од 2.976 квадрата (1,14 милиона евра), фабрика у Ковину од 3.761 квадрата (1,45 милиона евра), фабрика у Аранђеловцу од 857 квадрата (416.850 евра).

Како се наводи у огласу, процењена вредност није минимално прихватљива вредност, нити је на било који други начин обавезујућа или опредељујућа за понуђаче приликом одређивања висине понуде.

Имовина се купује у виђеном стању, без права на накнадну рекламацију. Стечајни управник не даје никакве гаранције, већ учесник мора сам да утврди квалитет и намену имовине.

Ово није први оглас за продају имовине Конфекције "Беко", било је и ранијих покушаја, али нико није исказао интерес за куповину тих објеката.

Подсећања ради, мали акционари били су упорни у настојању да фирма изађе из стечаја, а да затим формирају већински пакет од 51 одсто акција. Они су све време тврдили да се припрема "непријатељско преузимање од стране тајкуна".

Како су тврдили акционари за преосталу имовину "Бека" пре свега за Робне куће у Кнез Михајловој улици "влада велико интересовање купаца" од којих су неки и познати бизнисмени. Предузеће "Беко" налази се у стечају од 12. фебруара 2003. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара