Читај ми!

Више новца за ММФ?

Неопходно је повећати финансијска средства Међународном монетарном фонду, договорили се министри финансија и гувернери централних банака земаља Г20. Финансијски челници групе 20 најмоћнијих земаља света расправљали о повећању главних средстава ММФ-а на 500 милијарди долара.

Земље чланице групе 20 најмоћнијих привреда света (Г20) постигле су договор о неопходности повећања финасијских средстава Међународног монетарног фонда (ММФ), пренела је француска новинска агенција АФП.

Министри финасија и представници централних банака чланица Г20 су у петак на самиту у главном граду Мексика, који од 1. децембра 2011. године председава том групацијом, разматрили захтев ММФ о повећању средстава те главне светске финансијске институције за 500 милијарди долара.

На тај начин би ММФ обезбедио средства за потраживања земаља чланица ради превазилажеља економске кризе у зони евра, које представља претњу по читаву светски економију.

Директор Управе трезора Мексика Жерардо Родригез на конферецији за новинаре одржаној после самита нагласио је да је на скупу вођена само "концептуална дебата о повећању ресурса ММФ и да није било говора о бројкама нити о било каквим појединачним потраживањима".

"Дискусија о различитим методама обезбеђивања средстава за додатно попуњавање фонда ММФ подразумевале су само општа питања као што су квоте, најраспрострањенији начин финасирања, и билатеране позајамице", додао је Родригез.

На састанку Г20 било је речи о дневном реду рада групе током председавања Мексика која се састоји од пет главних тачака, међу којима су јачање система финансирања и побољшање међународне финасијске структуре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара