Читај ми!

Македонија влада листом очаја

Врх табеле очаја, коју је саставио британски лист "Економист", заузела је Македонија. Одмах иза наших јужних суседа налазе се Венецуела и Иран. Високо котиране и неке земље Запада, попут Шпаније.

Македонија је у хаосу, почетак је текста којим лондонски Економист представља "табелу очаја".

Како наводи британски лист, Македонија је на врху табеле која је састављена имајући у виду два главна индикатора економских проблема – стопу незапослености и инфлације.

Што се тиче других земаља у региону једина која Македонији прави друштво је, иронично, Грчка.

Цене које измичу контроли услед велике стопе инфлације, лоша економска политика, као и политичка нестабилност највећи су проблеми нафтом богатих земаља попут Венецуеле и Ирана, које заузимају друго и треће место, пише Економист.

Оно што посебно привлачи пажњу јесте да се на листи од 92 земље "високо котирају" и неке земље Запада, па је тако Шпанија заузела шесто, Британија 47, док су Сједињене Америчке Државе на 50. месту.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара