Читај ми!

Мркоњић обишао радове на обилазници

Влада Србије доследна пројектима које је зацртала као најприоритетније, рекао министар за инфраструкуру и енергетику Милутин Мркоњић приликом обиласка радова на обилазници око Београда.

Министар за инфраструкуру и енергетику Милутин Мркоњић обишао је градилиште обилазнице око Београда од Орловаче до Стражевице и том приликом честитао градитељима Нову годину.

"Обилазница око Београда је једно од највећих градилишта у Србији, а можда и на Балкану. То је савршена потврда да је Влада Србије доследна пројектима које је зацртала као најприоритетније", рекао је Мркоњић током обиласка радова на изградњи моста преко Кијевског потока.

Мркоњић је рекао да је реч о пројектима за изградњу путног и железничког Коридора 10, Коридора 11, односно аутопута од Београда према Чачку.

Министар је подсетио да се на делу од Орловаче до Стражевице граде три велика моста, да ће се квалитет објеката које граде мостоградитељи видети већ током ове године и изразио задовољство због динамике којом се обављају радови на обилазници око Београда.

Мркоњић је истакао да је прошле године завршена изградња новог моста преко Дунава код Бешке, дугачког 2,2 километра, да је за саобраћај отворена обновљена "Газела" у Београду и да је завршена изградња моста преко Аде у Београду.

Говорећи о мостовима, Мркоњић је нагласио да је у току и изградња железничког моста код Ћуприје на железничком Коридору 10, новог Жежељевог моста у Новом Саду и моста преко Дунава између Земуна и Борче у Београду.

Мркоњић је рекао да су за све те пројекте обезбеђена средства из кредита међународних банака, а не из буџета, као и да ће сав новац бити потрошен како је и намењено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво