Читај ми!

У Сегедин у куповину

Одлазак у Сегедин у куповину посебно је актуелан пред новогодишње и божићне празнике. Према проценама неких хипермаркета у Сегедину, сваки пети купац је из Србије.

У време кризе, важан је сваки динар. Нова, а стара, у сваком случају све популарнија дестинација за куповину, у нади да ће се уштедети, је Сегедин. Према проценама неких хипермаркета у Сегедину, сваки пети купац је из Србије. У време празника тај број се повећава.

Испред највећих маркета у Сегедину, екипа РТС-а затекла је Новосађане, Суботичане, Шапчане и Београђане.

"Долазим свака три месеца, исплати се све осим гардеробе. Чак сам и техничку робу доносио, то је по једна ствар увек и види се да је за личне потребе, не за продају, па цариници не праве проблем", каже један од купаца из Србије.

Други кажу да се купују месни производи и техника, а уштеди се до 50 процената. Неки прехрамбени производи знатно су јефтинији него у Србији. Млеко и чоколада су у Сегедину јефтинији двадесетак динара, свињско месо од сто до сто педесет динара, а пилећи батак седамдесет динара.

На техници може да се уштеди и више. Примера ради телевизор који у Сегедину кошта 350 евра, у Београду је и до 160 евра скупљи. Цене одеће и обуће углавном су сличне.

Одлазак у Сегедин исплати се уколико пазарите робу за више од 48.000 форинти, што је око 160 евра. У том случају на граници, или када следећи пут дођете у ту продавницу, враћа вам се четвртина потрошене суме, тзв. АФА.

Путарина и гориво од Београда до Сегедина и назад кошта око 5.000 динара. Међутим, ко се упути у Мађарску мора да води рачуна да у ту земљу неће моћи да уђе уколико нема оригинална ксенонска светла.

У последње време све су чешће аутобуске туре. Повратна карта је око 1.400 динара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво