Читај ми!

Влада даје гаранције "Галеници"

Предлог Владе Србије о давању гаранција за кредите компаније "Галеника" у износу од 70 милиона евра, достављен скупштини по хитном поступку.

Влада Србије ће дати гаранције за динарске дугорочне кредите фармацеутске компаније "Галеника" у износу од 70 милиона евра, предвиђено је предлогом закона, који је достављен Скупштини Србије по хитном поступку.

Предлог закона предвиђа давање гаранција Сосијете женерал банци и Ерсте банци (по 10 милиона евра), Уникредит банци (30 милиона евра) и Аик банци (20 милиона евра).

У предлогу закона објављеном на сајту Скупштине Србије, наводи се да ће "Галеника" средства ове четири банке користити за рефинасирање постојећих краткорочних обавеза.

Наводи се и да је Уговорима о кредиту предвиђено да отплата буде у тромесечним ратама у динарској противвредности, да је период отплате главнице пет година, са почеком од две године, да постоји право превремене отплате кредита без плаћања накнаде, као и да је накнада за одобрење кредита 0,25 одсто од укупног износа.

У предлогу се наводи и да је разлог за доношење овог закона по хитном поступку то што је повлачење средстава и измирење обавеза "Галенике" условљено његовим ступањем на снагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво