Читај ми!

Oтворeн хотел на Старој планини

Хотел "Стара планина", прва "гринфилд инвестиција" у домаћи туризам у протеклих 20 година, отворен на Јабучком Равништу. Хотел је доказ да је могућ нови почетак општине Књажевац, из које су људио бежали, поручио министар Небојша Ћирић.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић отворио је хотел на Старој планини у који је држава из буџета инвестирала више од 30 милиона евра. Ћирић је истакао да је то прва "гринфилд инвестиција" у домаћи туризам у протеклих 20 година.

На свечаности поводом отварања хотела, Ћирић је директору Jавног предузећа "Стара планина" Светиславу Попадићу уручио таблу са категоризацијом тог туристичког објекта који има четири звездице.

"Изградња хотела на Старој планини је доказ да је нови почетак могућ јер су из овог краја са подручја општине Књажевац људи бежали, а данас се на путу ка хотелу налазе нове куће и ресторани", рекао је Ћирић.

Министар економије је указао да је хотел изграђен за 13 месеци, а ту је и нова ски гондола која ће превозити скијаше до врха Бабин зуб одакле се протежу и стазе укупне дужине од 13 километара. На стазама се налази и систем за вештачко оснежавање.

Ћирић је истакао да од данас у Србији, осим зимских центара на Копаонику и Златибору постоји и трећи на Старој планини и најавио да ће држава и у 2012. наставити да инвестира у овом крају упркос мерама штедње и рестрикцијама у буџету.

Хотел се налази на Јабучком Равништу на Старој планини, има 146 соба, 380 кревета, укупна корисна површина објекта је 26.000 квадратних метара, а у свом саставу има и велнес и спа центар.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић симболично је уручио кључеве хотела директору Попадићу и подсетио да је изградња хотела на Старој планини почела пре пет година.

Уз подсећање да је источна и југоисточна Србија дестинација одакле највише одлазе млади због лоше перспективе развоја, Динкић је рекао да је у хотелу посао нашло 85 људи и изразио очекивање да ће туристички центар на Старој планини радити током целе године, а не само зими.

Ски центар на Старој планини снизио је цене полупансиона у хотелу на 25 евра, а ски пас је бесплатан.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије