Читај ми!

У руднику тона злата?

Почела пробна прерада руде злата у руднику "Чока Марин" код Мајданпека. Према проценама, од расположиве руде може се добити више од тоне злата, као и 4.500 тона бакра и 8.500 сребра.

У флотацији у Мајданпеку је почело пробна прерада узорка полиметаличне руде злата из рудног тела "Чока Марин" од 905,9 тона, рекао је директор рудника Светомир Мустецић.

Ово рудно тело, према директору Мустецићу, садржи преко 220.000 тона руде од којих је према урађеној анализи могуће добити 1,2 тоне злата, 4.500 тона бакра и 8.500 сребра.

У посао су укључени и еколози, а добијени концентрат из руде топиће се у иностранству, јер борска Топионица није оспособљена за топљење овакве руде.

Концентрат добијен из ове руде биће продат иностраном купцу који понуди најбоље услове на тендеру.

Републичка комисија је за потврду геолошких резерви, оверила Елаборат за рудник злата "Чока Марин" код Мајданпека и за рудна лежишта Т1 и Т2 у борској Јами.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије