Читај ми!

Више посла за "Јат технику"

"ЈАТ техника" од следеће године моћи ће да ремонтује и поправља авионе типа "ербас". Такође, "ЈАТ ервејз" неће морати да брине које авионе изнајмљује или купује – "ербас" или "боинг" – јер ће оба типа сервисирати "ЈАТ техника".

Од средине следеће године, "Јат техника" моћи ће да поправља и ремонтује авионе типа "ербас". Уговор о томе потписан је пре неколико дана.

У фебруару почиње школовање инжењера и радника за рад на тим летелицама. У "ЈАТ техници" оцењују да је то велика шанса за запошљавање око 300 младих.

Са 1.000 запослених и годишњим обртом од 30 милиона евра, "Јат техника" једно је од успешнијих јавних предузећа.

Половину новца сада зарађује код "ЈАТ ервејза", а другу половину код британске компаније "Џет-ту-ком" и руских "Транс-аеро" и ВТР. Уговор са "Ербасом" значи више посла за "Јат технику".

"После завршеног школовања, моћи ћемо да радимо авионе типа "ербас 319, 320, 321, 318", и моћи ћемо да пружимо услуге свим лоу-кост компанијама и регуларним компанијама које слећу на аеродром "Никола Тесла", каже инжењер Мирослав Мусулин.

У плану је и завршетак хангара за поправку авиона, који никада није коришћен у пуном капацитету.

"Завршетком хангара 2, отварањем нових четири до шест линија, посао је за нових 300 људи, пошто годишње Србија ишколује око 60 авиомеханичара и око 10 инжењера на Машинском факултету и још толико на ЕТФ-у", каже Срђан Мишковић, директор "ЈАТ технике".

Мишковић наводи да би "ЈАТ техника" могла да запосли те људе и да би они имали перспективу у Србији.

Добра вест је и да "ЈАТ ервејз" неће морати да води рачуна о томе које авионе изнајмљује или купује – "ербас" или "боинг" – јер ће оба типа летелица од следеће године сервисирати "ЈАТ техника".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара