Читај ми!

Ћирић: Економски заслужен статус

Србија је сасвим сигурно у економском смислу заслужила статус кандидата за чланство у Европској унији, оценио је министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић у Берлину.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић је, по завршетку немачко-српског Привредног форума у Берлину, рекао да је Србија сасвим сигурно у економском смислу заслужила статус кандидата за чланство у Европској унији.

''Српска делегација је имала два успешна дана у Берлину и мислим да је испунила циљ'', рекао је Ћирић.

Ћирић је рекао да је на Привредном форуму учествовало више од 170 привредника, што шаље јасну поруку немачких инвеститора и пословне заједнице која је инвестирала у Србији да је наша земља, сасвим сигурно, у економском смислу заслужила статус кандидата и да је далеко прошла ту циљну тачку.

"Потенцијални немачки инвеститори имали су прилику да из прве руке, не само од српске делегације, већ и од немачких инвеститора који послују у Србији чују позитивна искуства и топле препоруке да се инвестирања у Србију наставе", рекао је Ћирић.

Иначе, у Србији тренутно послује око 400 немачких фирми из различитих сектора које запошљавају 20.000 људи.

Овогодишњи Пословни савет Немачке и Србије одржан у Берлину има посебан значај с обзиром на то да је Немачка већ другу годину заредом највећи српски спољнотрговински партнер, као и да све већи број немачких компанија инвестира у Србију, наведено је у саопштењу Министарства економије и регионалног развоја.

"Овај Пословни савет потврдио је да је Немачка извозно тржиште број један за Србију, а да је Србија међу земљама ЦЕФТА региона остала први партнер Немачке", истакао је Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво