Читај ми!

Лондон између Париза и Берлина

Британија ће блокирати нови споразум Европске уније који су предложили Француска и Немачка, уколико захтеви Лондона не буду испуњени, упозорио британски премијер Дејвид Камерон.

Премијер Британије Дејвид Камерон изјавио је да ће блокирати нови споразум Европске уније који су предложили Француска и Немачка са циљем спасавања евра, уколико захтеви Лондона не буду услишени.

"Уколико чланице еврозоне желе да користе 'европске институције' ради спасавања заједничке валуте, оне ће морати да пристану на заштитне мере које захтева Британија која није усвојила евро", рекао је Камерон.

"Нећу потписати споразум који неће садржати мере заштите које се, наравно, тичу значаја јединственог тржишта и финансијских услуга", рекао је Камерон.

Француска и Немачка су у понедељак саопштиле да желе постизање новог споразума ЕУ до марта идуће године са строжим буџетским прописима ради савладавања дужничке кризе у еврозони.

Председник Француске Никола Саркози рекао је да би тај нови споразум обухватао или свих 27 чланица ЕУ, или 17 чланица зоне евра, уз могућност да га преостале чланице ЕУ потпишу на добровољној основи.

Немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Никола Саркози траже аутоматске санкције земљама чланицама Европске уније чији дефицит прелази три одсто бруто домаћег производа. Обе државе су, такође, сагласне да еврообвезнице нису решење за дужничку кризу.

Камерон је указао да, уколико чланице еврозоне "изаберу да постигну посебан споразум, то свакако неће бити споразум који би Британија потписала".

"Уколико оне, међутим, желе да користе европске институције, тада ћемо ми инсистирати на мерама заштите које су потребне Британији", закључио је Камерон.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво