Читај ми!

Први "Мериот" хотел у Србији

Београд ће крајем 2013. добити "Мериот" хотел, са 110 соба, који ће се налазити у Васиној улици. Уговор о том послу, вредном 25 милиона евра, потписали су хотелска компанија "Мериот интернешенел" и грађевинско предузеће "ПСП Фарман холдинг".

Грађевинско предузеће "ПСП Фарман холдинг" и америчка компанија "Мериот интернешенел" потписали су уговор о градњи првог Мериот хотела у Србији у који ће бити инвестирано 25 милиона евра.

Сувласник "Фарман холдинг групе" Бранислав Грујић рекао је новинарима у Београду после потписивања уговора да ће хотел бити у центру Београда у једној згради у Васиној улици, која ће бити реконструисана за те сврхе.

"Хотел ће имати око 110 соба, шест спратова и поткровље, као и два подземна спрата која ће имати намену гараже", рекао је Грујић и додао да се та зграда у којој ће бити хотел налази поред Народног позоришта.

Грујић је рекао да ће радови на реконструкцији зграде почети у другој половини следеће године и бити завршени крајем 2013. године.

Сувласник "Фарман холдинг групе" рекао је да ће хотел имати четири звездице, као и да ће бити намењен "бизнис, али и другим туристима".

Упитан о стању привреде у региону, Грујић је рекао да ће следећа година "бити сигурно напета, али да Србија треба да се фокусира на сопствену привреду".

"За цео регион треба да важи само правило развоја привреде, а политику треба оставити по страни", рекао је Грујић.

Представник америчке компаније "Мериот интернешнел" Картион Ервин рекао је новинарима да му се допада што је за хотел пронадјена локација у центру Београда и да очекује добру сарадњу са "Фарман холдинг групом".

"Отварање планирамо крајем 2013. године", истакао је Ервин.

Америчка компанија "Мериот интернешенел" васник је 3.600 хотела у свету и запошљава 129.000 људи, и има годишњи приход од око 12 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара