Читај ми!

Нови траг у потрази води ка Бечу - да ли је девојчица са снимка нестала Данка Илић

Србин који живи и ради у Бечу снимио је две жене на улици главног града Аустрије, поред којих се игра девојчица која личи на двогодишњу Данку Илић несталу у околини Бора. Криминалистичка служба покрајине Беч покренула је истрагу.

Српски држављанин који живи у Бечу сумња да је 30. марта око 20 сати на једној станици трамваја у центру града, у пратњи две жене, видео девојчицу која је нестала у Србији, потврдила је бечка полиција.

"Он је због тога контактирао са српским властима, које су се обратиле бечкој полицији са захтевом за истрагу. Тачне околности, посебно да ли је то заиста била нестала девојчица, предмет су истраге која је у току", наводи полицијска служба Беча.

Амбасада Србије апеловала је на грађане да, уколико на територији Аустрије препознају несталу девојчицу Данку Илић из Бора, одмах јаве српској или аустријској полицији.

У пола ноћи - нови траг

Српска полиција темељно и стрпљиво прати сваки траг који би могао да расветли нестанак двогодишње Данке, каже председник Вучић који је потврдио да је у сталној комуниакцији са МУП-ом.

"Радили су људи целу ноћ и ноћас када се појавио нови траг око пола три они известе и мене. До пола пет су они на својим местима, раде, проверавају све. Дакле, стварно им свака част на посвећености колико се људи боре за један дивни живот", рекао је председник Вучић.

У Србији је због двогодишње Данке из Бора први пут покренут систем "Пронађи ме". Надлежни сматрају да је систем показао добре стране и да је све добро урађено.

Комплетна јавност је одмах обавештена о нестанку девојчице, а вест се проширила и на друштвеним мрежама. И снимак српског држављанина из Беча резултат је система "Пронађи ме".

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара