Читај ми!

Ваљево добило два нова вртића – решен вишедеценијски проблем у граду

У Ваљеву су отворена два нова вртића за око 500 деце, што ће решити вишедеценијски проблем. Ваљево је уложило 300 милиона динара, а вртиће је опремила Фондација "Новак Ђоковић".

У нове ваљевске вртиће закорачили су прво предшколци. Ускоро ће око 500 деце уживати у изузетним условима.

"Ми смо одушевљени с обзиром да смо били у много мањем простору. Ово је сада и за децу и за нас изузетно, све нам је лепо", каже васпитачица Јелена Мирковић.

И деца су сагласна да је у новом вртићу све лепо.

Ваљево је са око 300 милиона динара финансирало реконструкцију основне школе у нове вртиће које је опремила Фондација "Новак Ђоковић".

"Могу да кажем да сам поносан на чињеницу да у нашем граду више неће бити породице која неће имати где да остави своју децу док су на послу. То је наш велики успех", поручује Лазар Гојковић, градоначелник Ваљева.

Међу резултатима државе најважније је да смо успели да у претходних 12 година подигнемо стопу укупног фертилитета са 1,46 на 1,6 са амбициозним планом да 2027. године буде 1,7, истакла је у Ваљеву председница Скупштине Ана Брнабић.

"То свакако није довољно, за просту репродукцију нама је потребна стопа укупног фертилитета од 2,1. Али је охрабрујуће и свакако је нешто на чему ћемо ми наставити да радимо, зато што све ово остало што радимо, отварање нових радних места, изградња инфраструктуре, улагање у науку, улагање у образовање – ништа то не вреди уколико немамо деце и немамо све више деце", поручује Брнабићева.

Захваљујући условима које држава ствара, Ваљеву ће бити потребно још нових обданишта, закључила је председница Скупштине Ана Брнабић.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво