Горска служба спасавања Хрватске понудила помоћ у потрази за несталом девојчицом

Јутрос смо ступили у контакт са колегама из Србије и понудили помоћ у потрази за несталом девојчицом у Бору, рекао је Марко Раковац из Хрватске горске службе спасавања. Додао је да им је речено да помоћ тренутно није потребна, али да су у сталном контакту за Горском службом спасавања Србије.

Други дан се трага за двогодишњом Данком Илић која је нестала у околини Бора.

Након 27 сати детаљне претраге терена, у којој су учествовали и припадници Горске службе спасавања, полиција је обуставила даљу претрагу с обзиром на то да сви досадашњи резултати указују да се девојчица не налази на овом подручју површине од око 10 квадратних километара, саопштио је МУП.

Марко Раковац из Хрватске горске службе спасавања рекао је да су колегама из Србије понудили помоћ у потрази за девојчицом.

"Јутрос смо ступили у контакт с колегама из Србије и понудили им своју помоћ, ставили на располагање своје ресурсе. Рекли су да за сада оне нису потребне", рекао је Раковац за хрватску Нову ТВ.

Истакао је како деца старости до три године у првих 48, па и 72 сата, имају велику вероватноћу преживљавања.

"У 80 посто случајева буду неозлијеђена. Највећи је проблем што се преплаше и не одазивају због тога, али ту највише помажу пси трагачи", навео је Раковац.

Напоменуо је да су припадници Хрватске горске службе спасавања у пуној приправности и у сталном контакту са колегама из Србије.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво