Нова зграда терминала на нишком аеродрому у функцији од 1. јула

Од 1. јула, путници на нишком аеродрому моћи ће да користе нову зграду терминала. О извођењу завршних радова потписан је уговор са кинеском компанијом "Шандонг". Нишки аеродром "Константин Велики" у прошлој години je оборио је рекорд са нешто више од 488.000 путника.

По отварању нове, неупоредиво савременије и веће, стара аеродромска зграда биће срушена и дограђен још један део, чиме ће бити омогућено да се саобраћај из Ниша обавља без прекида.

"Ми очекујемо да 1. јула ове године крену из ове зграде, нове зграде, где ће у међувремену бити унета опрема. Директор је рекао да она кошта преко 600 милиона динара, плус ови додатни радови који су преко 16 милиона евра, да ћемо имати прве путнике, значи да ће ова зграда 1. јула бити у функцији", рекао је Горан Весић, министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

Сун Чуфун из "Шандонг групе" истиче да откад је та група ушла на српско тржиште 2011. године, уз помоћ и подршку Владе Републике Србије и друштва у Србији, а под руководством кинеске амбасаде, успешно су реализовали мноштво пројеката у области инфраструктуре, високе градње и железнице.

Од 1986. године нишки аеродром пролазио је кроз различите периоде: није било летова, озбиљно је оштећен у бомбардовању, а 2018. држава је преузела власништво, што су обележили и протести.

"Ова средства која улаже Влада Републике Србије у наш аеродром су незамислива за наш буџет, више од 10 милиона евра је уложено у реконструкцију зграде терминала, добићемо дакле нову модерну зграду попут европских градова и, оно што је најважније, имаћемо и већи број путника", указује градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Осим наставка изградње аеродрома, министар Весић најављује да ће у априлу бити отворен тендер за изградњу железничке обилазнице око Ниша, а да ће радови почети већ у јуну.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво