Читај ми!

Најважнија лекција наставнице Ружице Јовановић

Наставница ликовног ОШ "Никола Тесла" Ружица Јовановић одлази у пензију, спокојна јер је свој задатак испунила. То је схватила када су јој у школи њени ђаци приредили специјалан дочек што је забележено и камером. У разговору за РТС је описала како се тада осећала, али и које су најважније лекције којима је подучила своје ђаке.

Наставница Ружица Јовановић каже да је специјалан дочек који су јој ђаци приредили по доласку у школу доживела емотивно, јер зна да је сваки загрљај био искрен. Ту су били не само њени садашњи ђаци, већ и старије генерације које је водила од петог до осмог разреда.

Каже да јесте била строга наставница, у смислу да постоје правила којих ученци морају да се придржавају.

“Кад се упознам са ученицима у петом разреду ја поставим нека правила којих морамо да се држимо… Морају да стекну радне навике и да знају да не могу ништа да добију без тога да заслуже и на сваком мом часу се радило, сви су радили и знали су да морају да доносе прибор и да раде“, објашњава Ружица Јовановић.

Када су током часова имали слободног времена, разговарали су о свакодневним стварима и проблемима који их оптерећују.

“Ја их посматрам, уочавам разлике у њиховом понашању у односу на неки претходни час, разговарамо о неким свакодневним стварима, о њиховим проблемима тако да је све то испуњавало наше часове“, рекла је наставница.

Учила их је, каже, и да науче да кажу „извини“, ако погреше, баш као што је и она умела да се извини ако је направила грешку.

“Највеће правило је да таленат не значи добру оцену“, рекла је наставница и објаснила да онај ко се труди и редовно доноси прибор и ради домаћи задатак заслужује бољу оцену од оног ко има таленат, али не завршава задатке.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво