Читај ми!

Поново прикључена струја у 15 станова након хаварије у Чачку, већина станара се вратила у зграду

У 15 од 28 станова у згради у Чачку у којој се у среду увече догодила хаварија на електроинсталацијама поново има струје. Очекује се да остали станови добију струју током дана. Већина станара се током преподнева вратила у станове. Електродистрибуција Чачак утврдила је да је пожар избио на унутрашњим инсталацијама и да бројила нису узроковала пожар.

У згради у Улици Чачански партизански одред 15 од 28 станова поново је добило струју након хаварије на електроинсталацијама која се догодила у среду увече.

Јуче су радници Електродистрибуције Чачак заменили све проводнике који воде до осигурача за станове. Стамбена узаједница ангажовала је лиценцираног електричара који је почео посао замене инсталација до станова.

Очекује се да преосталих 13 станова добије струју током поподнева.

Истрага о узроку хаварије у току

У појединим становима су због хаварије, по тврдњама станара, експлодирали бојлери. Електродистрибуција Чачак која је била на месту пожара је утврдила да је пожар избио на унутрашњим инсталацијама зграде и да се тек онда проширио на орман са мерним уређајима, тако да бројило није било узрок пожара. Даља истрага ће утврдити узрок хаварије.

Зграда у којој се десио пожар стара је 50 година и има 28 станова. Многи су станови последњих година променили власнике и није познато у којој мери су одржаване индивидуалне инсталације што је иначе и обавеза власника станова.

У зграду се током преподнева вратила већина станара.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара