Обавештење о бесплатним сервисним кампањама од сада и на техничком прегледу аутомобила

Власници возила ће обавештења о бесплатним сервисним кампањама од сада добијати и на техничким прегледима. Акцију су организовале Агенција за безбедност саобраћаја и Српска асоцијација увозника возила. Отклањање недостатака која је произвођач декларисао преко увозника возила је бесплатно.

Уколико произвођачи возила уоче неки потенцијални проблем на одређеном типу или серији возила, декларишу сервисну кампању која се, иначе организује у целом свету, на свим тржиштима на којима су ти произвођачи и присутни.

Кампања се односи на одређена возила на којима је неопходно урадити неку интервенцију.

Она може да буде у вези са безбедношћу возила, као што су интервенције на систему управљања, ослањања, контроле возила итд. Али, како објашњавају из агенције, и не мора бити. Може да буде, рецимо, да није адекватно причвршћен амблем на хауби или нешто слично.

У пракси се често дешава да возило промени једног или више власника. У евиденцији увозника у тим ситуацијама не постоје подаци о новом власнику. Зато се поставља питање како те власнике возила обавестити о текућој сервисној акцији.

Како се обавештавају власници возила

Тај проблем су у Србији бесплатним сервисним кампањама на техничким прегледима решили Агенција за безбедност саобраћаја и Српска асоцијација увозника возила.

Српска асоцијација увозника возила и делова доставља информацију једном месечно Агенцији за безбедност саобраћаја која софтверски прослеђује те податке свим линијама техничких прегледа на целој територији Србије.

Уколико се на редовном годишњем техничком прегледу региструје да се на возилу може отклонити недостатак путем сервисне кампање, контролори ће власнику предати одштампано обавештење.

Обавештавају странку да постоји могућност да се на возилу изврши сервисна кампања и да је потребно да се за то јави овлашћеном сервису увозника.

Отклањање недостатка на возилу бесплатно

Из Агенције за безбедност саобраћаја подсећају грађане да је отклањање недостатака тог типа, која је декларисао произвођач преко увозника возила - бесплатно.

Посебно истичу, да могућност да се изврши сервисна кампања не утиче на оцену техничке исправности возила. То значи да се у том случају несметано наставља с даљом провером техничке исправности возила.

Организатори ове акције, наглашавају да она доноси још једну корист за власнике возила, која ће утицати не само на бољу услугу већ и на повећање безбедности саобраћаја.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије