Читај ми!

УНС: Осуђена особа која је претила смрћу новинару Војину Радовановићу

Портпаролка Вишег суда у Београду Милица Величковић рекла је да је окривљени Л. Б, који је претходно оптужен да је претио новинару листа "Данас" Војину Радовановићу, закључио споразум о признању кривице са тужилаштвом због угрожавања сигурности новинара, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС). Пресуда је тиме постала правоснажна.

Портпаролка Вишег суда у Београду Милица Величковић рекла је да је Л. Б. осуђен условно на годину дана затвора, као и да му је изречена забрана приласка и комуницирања са новинаром ком је претио.

Казна затвора неће се извршити ако у наредне три године осуђени не учини ново кривично дело.

"Наредне две године након правноснажности пресуде, осуђени има забрану приближавања и комуникације са оштећеним, односно забрањено је да му прилази на удаљености мањој од 100 метара, да га даље узнемирава и комуницира са њим", рекла је Величковић.

Окривљени Л. Б. је крајем септембра 2023. године саслушан пред тужиоцем Посебног тужилаштва за високотехнолошки криминал.

Тада је признао да је извршио кривично дело угрожавања сигурности. Овај члан Кривичног законика предвиђа строже казне за претње којима се угрожава сигурност новинара.

Распон казне у том случају је од шест месеци до пет година затвора.

Приликом саслушања, сада осуђени Л. Б. рекао је да је претећу поруку Радовановићу послао из револта, због његових претходних објава на Инстаграму.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво