Читај ми!

Честитке поводом Божића по грегоријанском календару

Државни званичници упутили су честитке поводом Божића по грегоријанском календару. Патријарх Порфирије честитао Божић папи, црквеним великодостојницима и верницима

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је Божић београдском надбискупу Ладиславу Немету и верницима који празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару.

"Желим да вам један од најрадоснијих хришћанских празника донесе здравље, срећу и благостање, као и да увек одржава веру у заједништво. Празничне дане проведите у миру и слози, а нека нам ово буде прилика да се подсетимо да увек треба да чувамо оно што имамо и тежимо да будемо још бољи људи. Срећан Божић!“, наводи се у честитки премијерке.

Честитку поводом Божића јуче је београдском надбискупу упутио и председник Србије Александар Вучић. "Желим Вам да Божићне празнике проведете у миру и свакој радости, и упућујем Вам најлепше жеље за здравље, успех и свако добро", наводи се у честитки председника.

Божић честитали и Милош Вучевић и Маја Гојковић

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Божића честитку београдском надбискупу и метрополиту Ладиславу Немету и припадницима Министарства одбране и Војске Србије који овај велики празник славе по грегоријанском календару.

"Преузвишени господине надбискупе, срдачно Вам честитам празник Рођења Христовог - Божић. Вама и Вашем свештенству желим да предстојећи велики празник прославите са Вашим верницима у миру и благостању. Нека нас Божић подсети да у себи носимо љубав и радост заједничког живота", навео је Вучевић.

"Желим Вам пуно Божјег благослова, успеха у раду, среће и здравља, са божићном поруком: Слава Богу на висини и на земљи мир људима добре воље! Мир Божији! Христос се роди!", навео је Вучевић у честитки поводом Божића.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић упутила је честитку свим хришћанским верницима у Србији који Божић славе по грегоријанском календару.

"Честитам свим грађанима наше земље велики празник Христовог рођења. Нека божићни дух буде подсетник на значај заједништва, љубави, поштовања различитости и свих вредности уз које једино и као појединци и као друштво можемо савладати све изазове на путу напретка. Желим да један од најрадоснијих хришћанских празника проведете са најмилијима у здрављу, слози, радости и благостању. Срећан и благословен Божић", наводи се у честитки министарке културе.

Честитке Синише Малог, Дарије Кисић и Маје Поповић

Честитку је надбискупу Немету упутио и потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали.

“Желим Вам да празник Христовог рођења проведете у миру и здрављу, у кругу својих најближих. Нека Божић у ваше домове донесе срећу и радост и нека вас надахне оптимизмом и вером у боље сутра. Најрадоснији хришћански празник је прилика да се још једном, у овим турбулентним и изазовним временима, подсетимо које су то праве вредности и колико је важно да будемо толерантни, солидарни, одговорни, да поштујемо и праштамо једни другима. Зато нам Божић даје наду и веру да ћемо се само сви заједно, сложни, изборити са свим изазовима за још бољу и лепшу будућност. Срећан Божић!”, рекао је Синиша Мали.

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић честитала је Божић београдском надбискупу и метрополиту Ладиславу Немету и свим верницима који овај празник славе по грегоријанском календару, са жељом да га проведу у здрављу, миру и слози.

"Нека овај најрадоснији хришћански празник испуни Ваша срца и домове љубављу, срећом и толеранцијом и нека Вас подсети на то колико нас брига о другима и међусобно поштовање чини бољим људима. Љубав према ближњима нека буде Ваша највећа снага, а породица најбоља подршка у превазилажењу свих животних изазова", наводи се у честитки министарке Кисић.

Министарка правде Маја Поповић честитала је предстојеће празнике београдском надбискупу Ладиславу Немету и свим припадницима верских заједница у Републици Србији, који Божић прослављају по грегоријанском календару.

"Срдачно вам честитам Рођење Сина Божијег и Нову 2024. годину. Желим да радост празника обасја све народе, људе добре воље и све грађане Републике Србије, како бисмо заједно чинили дела љубави, сарадње и толеранције. Чувајући мир и стабилност, кренимо са оптимизмом и одговорношћу у даљу изгрдању наше Републике Србије. Срећан Божић! Срећна Нова 2024. година!", наводи се у честитки министарке правде.

И министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је Бадњи дан и Божић свим грађанима који овај празник славе по грегоријанском календару.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара