Читај ми!

Семинар о медијацији за младе правнике одржан у Београду

"Београдска конференција правника" је у просторијама Градске општине Стари град, организовала семинар на тему алтернативног решавања судских спорова – медијације.

На семинару о медијацији, који је организован у четвртак, 21. децембра, младим правницима и студентима права пренета су знања из те области од стране предавача адвоката Блаже Недића из Београда, адвоката Доре Љевар из Загреба и медијатора Николе Томића и Горазда Ђуровића.

Посебност семинара огледала се и у приказивању међународног аспекта медијације, осврту на светска и регионална дешавања на пољу медијације и фокусу на практичне аспекте бављења медијацијом.

Медијација представља алтернативни поступак решавања спорова који је изузетно популаран у свету због ефикасности и економичности поступка заснованом на добровољности учешћа и споразумног решавања спора. 

"Медијација све више добија препознавање у цијелој регији, а оваква догађања, која окупљају професионалце из различитих земаља, пружају нам јединствену прилику да заједно приближимо предности медијације ширем друштву", рекла је адвокат Дора Љевар. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво