Читај ми!

Нова медицинска опрема у УКЦ Крагујевац смањиће листе чекања

Универзитетски клинички центар у Крагујевцу добио је нову медицинску опрему вредну више од 500 милиона динара. Међу апаратима је и магнетна резонанца, захваљујући којој ће, како се очекује, листе чекања бити смањене или укинуте.

На листи чекања за преглед на магнетној резонанци у Крагујевцу је близу 2.000 грађана. На ред долазе за шест месеци до годину дана. Предност имају онколошки пацијенти.

"Довела сам сина да уради магнет главе, чекам непуна три месеца", рекла је Дара Матић, мајка онколошког пацијента.

Чекање после 16 година, уз нови магнет, одлази у прошлост. У току су припреме за пуштање у рад и обука запослених, а први пацијенти уз нове могућности прегледа - после празника.

"Пре свега моћи ћемо да радимо комплетан коштано-зглобни систем, имамо софтвер за кардио програм, затим МР спектроскопију, трактографију и ангиографију", навео је др Владимир Тривић, начелник Службе за радиолошку дијагностику у УКЦ Крагујевац.

"Уз његову помоћ и надам се још један или два магнета који ће у перспективи стићи у овај клинички центар ћемо успети да апсолутно смањимо и укинемо листе чекања", рекао је проф. др Слободан Милисављевић, директор УКЦ Крагујевац.

Биће то бољи услови за лечење око два милиона грађана, али и за рад запослених. Најсавременију опрему добиле су готово све клинике.

"Неурохируршка сала у коју су ушли нови оперативни микроскоп, операциони сто, лампа и ултразвучни аспиратор. Такође, два премијум ултразвучна апарата за потребе наших интернистичких клиника, затим ушло је пет неонаталних респиратора и седам инкубатора, 15 столица за хемиотерапију и опрема за патологију", додао је проф. др Милисављевић.

Иначе, догодине би требало да почне изградња нове зграде Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу од 25.000 квадратних метара.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара