Читај ми!

Продавнице се такмиче у давању акцијских цена – може ли да се уштеди

Када цене расту, једно од решења да се бар мало уштеди је куповина на распродајама. Трговци то знају, па се практично такмиче ко ће да понуди више производа по нижим ценама.

У понуди су редовна и недељна снижења и појефтињења пред истек рока. На акцијама се може наћи готово све – од хране и технике до козметике. Већина трговинских ланаца има редовне акције.

Потрошачи у Србији често купују на снижењима, јер им прихватљива цена представља све већи приоритет. На неким производима може да се уштеди и до 50 одсто. Постоје најављене акције, па потрошачи могу унапред да планирају куповину. Трговци кажу да приликом одређивања нижих цена воде рачуна о сезони и великим празницима.

"Ми у том тренутку пратимо потребе наших потрошача. Конкретно када говоримо о производима који су на акцији у том периоду њихова продаја свакако у одређеном проценту расте. Посебно када говоримо о производима основних животних намирница као што су јогурт, млеко, брашно, уље. Поред основних животних намирница велика заинтересованост потрошача је и за производе кућне хемије и козметике у том периоду када су на акцији", каже Јасмина Шрндић из компаније "Лидл Србија".

Већина трговинских ланаца има акције скоро сваке недеље. Тада цена производа мора бити назначена на јасан, недвосмислен и врло уочљив начин да се потрошачи не би доводили у заблуду.

"Акција као продајни подстицај не може да траје дуже од 30 дана и трговац је у обавези да означи претходну цену производа, као и цену производа на акцији, осим у случајевима када је оглашена акција која не траје дуже од три дана.Тада је довољно да огласи проценат снижења", објашњава Весна Перинчић из Републичке уније потрошача.

Процењује се да ће се и надаље у тржишној арени највећа борба међу трговцима водити на нивоу добре понуде и прихватљивих цена.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара