Читај ми!

Вучић и Алијев на приказу наоружања и способности Војске Србије у Нишу

Председник Србије Александар Вучић прусуствовао је у Нишу заједно са председником Азербејџана Илхамом Алијевим, приказу наоружања и способности специјалних јединица Војске Србије.  

На војном аеродрому "Наредник- пилот Михајло Петровић" у Нишу представљени су противдронски ПВО системи, беспилотне и управљане ваздухопловне и земаљске борбене платформе, а своју способност представиће 63. падобранска бригада и друге специјалне јединице.

Приказу су присуствовали и министар одбране Милош Вучевић, начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић, као и министар финансија Синиша Мали и министар спољних послова Ивица Дачић. На аеродрому је изведен прказ ПАСАРС-16 у различитим варијантама са антиндрон системом: ПАСАРС - Мистрал, четвороцевац, са новоразвијеним ракетама земља - ваздух, радар и ометач и ПАСАРС - 16, "нулта" серија.

Приказана су убојна средства ракете "земља – ваздух" РЛН-РФ и РЛН-ТК и нове ракете "ваздух – земља", ракете АЛАС и дронови-камиказе "гавран".

Војска Србије приказали је и беспилотне летелице "пегаз", "сенка" са земаљским станицом, систем РВМЛ-02, "врабац", килер дрон "осица", Наоружани дрон "обад" и наоружани мини квадрикоптер. На Војном аеродрому субиле и копнене беспосадне платформе "мали милош В2", "мали милош В1", "мали милош логистички", "мали милош ултралаки" и земаљска безпосадна платформа МФ Ниш.

Након тога Војска Србије представила је и систем за управљање ватром минобацача. И 63. падобранска бригада извешће приказ вертикалног и хоризонталног маневра са хеликоптером Х-145, Ми-35М, Ми-17 и Ми-8, модуларног теренског возила МТВ, борбених возила "милош 4x4" и "хамер".

Након тога своје способности представиила је и 72. бригада за специјалне операције употребом хеликоптера М-17 и даљински управљиве беспосадне платформе "мали милош Н/В1".

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво