Читај ми!

УНС: Тужилаштво да пронађе оне који застрашују новинаре РТС-а и онемогућавају им рад

Удружење новинара Србије осуђује низ застрашивања и узнемиравања новинара дојавама да је у згради Радио Београда у Хиландарској и згради телевизије у Таковској и Абердаревој улици постављена бомба. Тражи да Тужилаштво за Високотехнолошки криминал пронађе оне који шаљу ове дојаве.

Дојава о бомби је стигла и данас после подне, након чега су сви запослени евакуисани из зграде. Генерални директор Радио Београда Милан Недић рекао је за УНС да учестале дојаве о бомби представљају специјални рат који се води против РТС-а.

”Како мислите да радимо када сваког другог дана добијамо дојаве о бомби? Верујте ми да сам бесан, јер је то што се ради, по мојој процени, чист специјалан рат против РТС-а. Већ трећи пут су запослени евакуисани из зграде Радио Београда. Шта би било ко други радио да је на мом месту? Морам да задржим програм, а да испразним зграду“, рекао је Недић.

Додао је да се дојавама о бомби онемогућава емитовање програма.

“То је и циљ – да РТС прекине програм, да екран на ТВ-у буде таман, а да ми пуштамо 1000 херца уместо програма. То се неће десити”, навео је Недић.

УНС истиче да ове учестале дојаве о бомбама представљају својеврстан вид онемогућавања рада и тражи да они који шаљу дојаве буду кажњени.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво