Читај ми!

Сумња се на масовно тровање храном у новопазарском ресторану, 10 особа са тежом клиничком сликом

Двадесет три особе су се јавиле у болницу у Новом Пазару са симптомима тровања. Према наводима пацијената, сумња се да је дошло до масовног тровања храном након оброка у једном новопазарском ресторану.

Начелница Инфективног одељења у Општој болници у Новом Пазару др Бинела Маврић изјавила је за РТС да су од 23 особе које су се јавиле у болницу због мучнина, дијареје и главобоље коју прати повишена телесна температура, три примљене у дневну болницу, док је десеторо са тежом клиничком сликом задржано на болничком лечењу.

Пацијенти са лакшим здравственим тегобама прегледани су и упућени на кућно лечење. Према наводима пацијената, сумња се да је дошло до масовног тровања храном након оброка у једном новопазарском ресторану који се налази у близини кружног тока код Опште болнице.

Према наводима епидемиолога Сафета Ганића из Завода за јавно здравље у Новом Пазару, већина хоспитализованих пацијената са симптомима тровања јела је храну у том ресторану током викенда. Симптоми су се појавили после 12 сати до 24 сата. Пацијенти су јели хамбургере, батаке, ћевапе, чизбургере, а као прилог су узимали кечап и мајонез.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се